Kwaliteit balkonkast op maat. Bel 0347 - 371 694 of mail verkoop@renoparts.nl

Montage

Renoparts monteert bijna dagelijks kasten in de randstad. Toch zien wij door drukte en daarmee lange levertijden dat klanten zelf willen monteren.
Dit is uiteraard ook goed mogelijk met de Renoparts balkonkast.

Zorg voor start montage dat de werkplek goed leeg is, de oude kast gedemonteerd en muren vrij zijn.

Montage Renoparts balkonkasten

Enkele kast ABC

A paneel = deur

B paneel = zijkant (plaat volkern 5mm)

C paneel = achterkant

How To Montage video


Vraag offerte aan Advies op maat

Opbouw basis

Voorzie het C paneel van muurplaatjes aan de kant van de muur. Dit is mogelijk door in de hoekstijl de hoekjes in te schuiven.
Doe dit ook met koppelhoekjes in de andere zijden.
De zijde waar geen muur zit moeten de hoekjes voorzien worden van A profielen. Dit kan door het gebruik van de zelf-borende schroef.
Zet 1 A profiel onderin en de 2e op 15 tot 20 cm van de bovenzijde.

Maak de klemlijst (zit momenteel geschroefd op de hoekstijl van het C paneel) iets losser. Nu kun je het B paneel er inschuiven. Na het inschuiven van de plaat moet dit klemprofiel weer worden vastgeschroefd, zo zitten achter-paneel (C paneel) en zijpaneel (B paneel) aan elkaar vast.

Zet de kast op zijn kant, voorzie aan de onderzijden het hoekprofiel wat niet aan de muur komt van de kunststof stelpoot. Zet het paneel weer rechtop & bevestig het geheel aan de muur met de eerder ingeschoven muurplaten.

Pak het deurpaneel erbij, hier zie je een kozijn en een deurelement. Het deurelement is te verstellen met inbus-schroeven. Schroef deze iets los om het deurelement er uit te halen.
Zet de deur tijdelijk weg en neem het kozijn element mee naar de kast.

Voorzie het kozijn element (A paneel) van muurplaten & koppelhoeken + een stelvoet onder in de hoekstijl die niet aan de muur grenst. Maak de klemlijst die niet aan de muur grenst iets los (net als zojuist bij het achter-paneel) zo schuift het zijpaneel makkelijker in het klemsysteem.
Koppel met de koppelhoeken het kozijn frame (A paneel) met de overige kast.

Zet alles waterpas en veranker ook het kozijn (A paneel) aan de muur.
Stelpoten kunnen hierbij ook meteen goed worden gedraaid waardoor er een stevig frame ontstaat.

Bodem, dak & planken

Pak de hoeklijnen van 2x2cm er bij.
2 lange hoeklijnen zijn voor de bodem van deze kast. Schroef deze aan de binnenzijden onder in de kast vast met de zelfborende schroeven. 1 hoeklijn tegen het achter (C) paneel & 1 tegen het kozijn (A) paneel.
1 lange hoeklijn is om het dak te ondersteunen boven in het A paneel, schroef deze aan de binnenzijden vast aan het frame. Zorg dat deze geheel bovenin zit om straks het dak er aan te kunnen vastschroeven.

De korte hoeklijnen fungeren als plankendragers, zet deze op de gewenste hoogte vast aan het A en C paneel, ook dit is geheel aan de binnenzijden van de kast.

Pak de kleine 5mm volkern plaat & leg deze boven op de kast. Dit is het dakelement, schroef deze vast met zelfborende schroeven in de eerder gemonteerde hoeklijn.
Kit deze eventueel aan het einde ook af.
Pak de 9mm multiplex plaat, deze kan in de kast op de 2 eerder gemonteerde lange hoeklijnen worden neergelegd als bodem.

Pak de 15mm multiplex platen, deze horen op de kleine hoeklijnen die eerder aan de binnenzijden zijn gemonteerd. Dit vormt samen de kastplank.

Als afronding alleen nog de deur weer in het kozijn zetten en afstellen + het slot monteren.
Zet in het kozijn profiel de aanslagplaat vast zodat het slot de kast kan afsluiten.

De kast is nu gereed voor gebruik.


Neem contact met ons op!

In onze showroom te Vianen kunt u diverse mogelijkheden bekijken voor opslagkasten. Ook kunt u gewoon direct contact met ons opnemen voor meer informatie over de beste oplossing.

Neem contact op Vraag offerte aan

Klanten geven Renoparts 8,4

Deze beoordeling is gebaseerd op de beoordelingen via Google, Facebook, uit onderzoek en persoonlijke berichten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.